Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anahata Chakra

Anahata Chakra

A köldök csakra segít az érzések kezelésében, a szív csakra viszont növeli az együttérzést. A zárt szív csakra megmutatkozik a hajlott testtartásban, ami a nyugati társadalmakra igen csak jellemző, és ez egyben zárja is a szív csakrát.

Irányító mirigyei: csecsemőmirigy, szív, melyet a mai orvostudomány endokrin mirigynek is tekint. Bár még keveset tudunk a szívről, mint, belső elválasztású mirigyről, de azt már tudjuk, hogy atriopepint választ ki, amely csökkenti a vérnyomást, szabályozza a vér mennyiségét, tágítja az ereket, nátrium-, és vízhajtó.  A csecsemőmirigy a fehérvérsejt képzésben vesz részt ezért fontos része az immunrendszernek.

Szimbolizmusa: Istenség: Vayu ( Hindu lord of the wind), Isha , Shíva, Kakini (ura a szél),  Elem: Levegő                                                                                                     Állat: Antilop ,Testrészek: szív , bőr

Nevei: Dwadashara Chakra, Hridaya Chakra - Ősi Véda elnevezések                                                             anahata-Puri, Dwadasha, Dwadashadala, H'idayambhoja, Hridabja, Hridambhoja, Hridambuja, Hridaya, Hridaya Kamala- Tantrikus elnevezések.

Mantrái:

Maha Mrityunjaya - Shívamantra

OM. Tryambakam yajamahe Tryambakam yajamahe
Sugandhim pushti-vardhanam Sugandhim pushti-vardhanam
Urvarukamiva bandhanan Urvarukamiva bandhanan
Mrityor mukshiya mamritat Mrityor mukshiya mamritat

Shíva bij mantra

Om namah Shivaya

Anahata csakra teljes mantra

Om  Anahata Jam

Kundalini haro hadam

Anahata bij mantra

Jam

Betegségei.;

allergia,; asztma, csalánkiütés, ekcéma, szénanátha

autoimmun betegségek,  immungyengeség, AIDS, az összes daganatos betegség, mivel a szív csakra megengedi a sejtburjánzást, fertőző betegségek, szívpanaszok, vérnyomás problémák( gyökér csakránál is részleteztük!)

Lelki betegségei.;

megkeseredettség, egoizmus,  lelki keménység-túlzott szigor másokkal és magunkkal szemben.